Sertralin

Generell information om Sertralin

Sertralin är ett läkemedel som ska förebygga depressioner, paniksyndrom, sociala fobier, posttraumatisk stress och tvångssyndrom. Det är en medicin som tas dagligen, vanligtvis vid 25 mg eller 50 mg, men doseringen ser olika ut från människa till människa. Vi alla är olika och därför påverkar läkemedlet oss på olika sätt.

Vad Sertralin används mot

Köp Sertralin om du lider av kraftiga depressioner OCD, posttraumatisk stress och liknande psykoaktiva symtom. Det är således ett antidepressivt läkemedel som ska hjälpa mot dessa symtom. Tänk på att aldrig blanda Sertralin med andra läkemedel om du tar dessa och skulle det ändå behövas bör du prata med din legitimerade läkare innan.

Vanliga doser av Sertralin

Den rekommenderade dosen av Sertralin är en tablett om dagen vid 50 mg. Det finns dock vissa fall där personen i fråga behöver en högre dos på 75 mg eller 100 mg. Allt beror på dig som individ. Tänk på att Sertralin är ett receptbelagt läkemedel, köp Sertralin bara om du har recept på det så att din läkare ger dig rätt dos.

Innan du använder Sertralin

Innan du börjar äta Sertralin behöver du först ha pratat med din läkare. Detta är en receptbelagt medicin som du bara bör inta om du fått det utskrivet av en legitim läkare. Sertralin kan påverka dig som person både fysiskt och psykiskt. Därför kan din syn på livet påverkas rejält beroende på hur du är som människa.

När du inte bör äta Sertralin

Personer som lider av schizofreni ska inte äta Sertralin eftersom det kan öka symtomen. Du som åker bil bör också vara försiktig med läkemedlet eftersom det kan påverka din reaktion- bedömningsförmåga. Du bör alltid prata med din läkare innan du äter Sertralin då den kan påverka dig som människa rejält.

Överdos

Köp Sertralin vid fall av depression eller andra psykoaktiva symtom som du kan ha, men tänk också på de många biverkningar som läkemedlet kan medföra. Ät således aldrig medicinen om du märker av att det påverkar dig negativt. En överdos av Sertralin kan medföra död, speciellt i samband med andra läkemedel och alkoholintag.

Sertralin och biverkningar

Eftersom det tar tid innan Sertralin börjar påverka dig som människa bör du också ha koll på de biverkningar som medicinen kan medföra. Köp Sertralin bara när du har koll på dessa biverkningar.

Skulle det uppstå någon biverkning kommer de i så fall redan börja synas 1:a eller 2:a veckan av din behandling. Därefter kan symptomerna minska. Minskar dem inte bör du ta kontakt med din läkare. De vanligaste symtomen är:

  • Trötthet
  • Tappad aptit
  • Illamående
  • Torr i munnen
  • Dåsighet
  • Svårt att sova
  • Yrsel
  • Darrighet
  • Sexuell minskning/ökning

Skulle någon av dessa biverkningar vara för svåra eller fortsätter dem under en längre tid är det viktigt att du pratar med din läkare. Då kan läkaren antingen minska din dos eller låta dig testa en ny medicin.

Det är således vanligt att du får någon av dessa symptom vid intag av Sertralin. Men om medicinen är rätt för dig ska dessa biverkningar minska. Gör dem inte det ska du förmodligen vända dig till något annat läkemedel.