Levaxin

Generell information om Levaxin

Detta är ett läkemedel som hjälper kroppen att öka ämnet sköldkörtelhormon. Den ges vanligast till personer som lider av låg ämnesomsättning eller vid hypotyreos. Det är  således vid sköldkörtelsjukdomar och brukas ta i kombination eller ensamt. Köp Levaxin när din kropp bildar för lite sköldkörtelhormon, då Levaxin skapar ett konstgjort hormon av tyroxin.

Vad Levaxin används mot

Levaxin är en medicin som används för personer som lider av hypotyreos, för de som har en låg ämnesomsättning eller de som har eller har haft en sköldkörtelsjukdom.

Vanliga doser av Levaxin

Köp Levaxin när du vet din rekommenderade dos. Detta är ett receptbelagt läkemedel och går inte att köpa utan ett recept från en legitimerad läkare. Det finns i doser som 25 mg och upp till 200 mg som max. Den vanligaste dosen är dock på 100 mg till 150 mg per 24 timmar.

Eftersom det är ett receptbelagt läkemedel behöver du följa den rekommendation som läkaren givit dig. Köp Levaxin när du vet hur stor dos du bör inta.

Innan du använder Levaxin

Du som har haft problem med hjärtat bör prata med din läkare innan du börjar med Levaxin. Det gäller även du tar andra läkemedel samtidigt. Detta eftersom medicinen kan påverka både Levaxin och de andra medicinerna som du äter.

När du inte bör äta Levaxin

Äter du redan medicin mot halsbränna eller de läkemedel som har kalcium och järn bör inte äta Levaxin. Det gäller även naturläkemedel eller läkemedel från naturen. Blanda aldrig Levaxin med andra mediciner utan rådgivning av sjuksköterska, apotekare eller läkare.

Är du gravid eller ammar du kan du äta Levaxin, det ska inte påverka fostret och även om medicinen överförs via bröstmjölk ska det ändå vara ofarligt. Vill du vara helt säker på detta är det självklart alltid bra om du pratar med din läkare innan. Köp Levaxin när du har koll på hur den kan påverka din kropp och dig som människa.

Överdos

Överdosering av Levaxin visar sig mest som höga fall av de biverkningar som medicinen kan medföra. Det gäller självklart andra biverkningar än de som står här eller i bipacksedeln. Skulle du missa en dos bör du inte ta en dubbel dos.

Levaxin och biverkningar

Du kan känna av biverkningar när du börjar äta Levaxin. Detta är givetvis inte någon som sker alla människor, men skulle du känna av någon av de biverkningar som finns är det bra om du ringer till 112 eller kontaktar ditt närmaste apotek eller din läkare. Några av de symtom som du kan känna av är:

  • Diarre
  • Viktminskning
  • Hudreaktioner
  • Problem med sömn
  • Huvudvärk
  • Ojämn hjärtrytm
  • Kräkningar

Det finns även några symtom som är mindre vanliga som svårigheter med andningen, svårt att svälja samt nässelutslag. Får du några av de här symtomen bör du kontakta 112 för rådgivning. Köp Levaxin när du behöver det, men ta aldrig läkemedlet när du känner att besvären inte är stora nog för medicinering. Ta istället kontakt med din läkare för att se om det finns en medicin som passar just dig och din kropp.