Omeprazol

Generell information om Omeprazol

Detta är en medicin som hjälper dig som lider av sura uppstötningar eller halsbränna. Omeprazol hjälper till att minska den mängd magsyra som finns i din kropp.

Det kan också användas till människor som har inflammationer i matstrupen eller för att hjälpa mot sår i tolvfingertarmen samt magsäcken. Läkemedlet är en protonpumpshämmare.

Köp Omeprazol online eller vid närmaste apotek. Du behöver inte få ett recept utskrivet för Omeprazol men det är ändå viktigt att du har koll på din dosering när du köper medicinen.

Vad Omeprazol används mot

Köp Omeprazol om du lider av sura uppstötningar eller om du har halsbränna. Omeprazol hjälper till att minska produktionen av magsyra i din kropp och kan därför lindra de symtom som uppstår av just detta. Har du eller ska du opereras mot inflammationer i tolvfingertarmen, magsäcken eller matstrupen kan du få Omeprazol utskrivet till dig. Tänk på att inte sluta med medicinen även om besvären minskat eftersom den fortfarande hjälper till att läka ditt sår, trots att besvären försvunnit.

Vanliga doser av Omeprazol

Omeprazol är receptfritt och går att köpa hos närmaste apotek. Du kan också köpa denna medicin online. Köp Omeprazol endast om du vet att läkemedlet kan hjälpa dig minska symtom som uppstår av en ökad produktion av magsyra, som halsbränna eller sura uppstötningar. De vanligaste doserna är på 10 mg, 20 mg och 40 mg. Kontakta din läkare om du vill veta hur stor dos som just du behöver. Följ alltid de doseringar som står i bipacksedeln.

Innan du använder Omeprazol

Äter du Omeprazol mot inflammationer eller magsår, då det väldigt viktigt inte avbryta din behandling utan att prata med din läkare först, trots om besvären har försvunnit. Det finns en del mediciner som du inte bör äta samtidigt som du intar Omeprazol. Läs mer om dessa biverkningar i bipacksedeln eller genom att prata med din läkare.

När du inte bör äta Omeprazol

Äter du andra mediciner i gruppen protonpumpshämmare bör du vara försiktig med Omeprazol. Är du gravid kan du äta Omeprazol och det har inte visat några allvarliga effekter på barnet, dock är det ett ämne som överförs via bröstmjölk så det är alltid viktigt att vara försiktig.

Överdos

Överdosering av Omeprazol är inte dödliga, men kan skapa obehagliga symptom. Det kan handla om illamående, huvudvärk, apati, förvirring, depression, diarré, yrsel och kräkningar. Det är dock ovanligt att överdosering sker när du intar Omeprazol, får du dock några av dessa biverkningar är det bäst att prata med din läkare.

Omeprazol och biverkningar

Köp Omeprazol när du har koll på vilka biverkningar som medicinen kan medföra. Några vanliga biverkningar som Omeprazol kan ge dig är:

  • Illamående
  • Diarre
  • Huvudvärk
  • Magbesvär
  • Förstoppning

Biverkningarna är dock i rätt låg grad och har bara uppkommit hos enstaka fall. Skulle några av dessa symtom visa sig är det alltid rekommenderat att du pratar med din läkare.

Köp Omeprazol vid de tillfällen som din läkare har rekommenderat medicinen till dig. Detta är inte ett receptbelagt läkemedel och går att köpa hos det ditt närmaste apotek, online eller hos vissa mataffärer som samarbetar med Apoteket.