Naproxen

Generell information om Naproxen

Det här är ett läkemedel som kan hjälpa till att sänka feber, den kan lindra smärtor samt dämpa inflammationer. Köp Naproxen om du lider av artros eller reumatiska sjukdomar.

Medicinen kan också hjälpa minska smärta som uppkommer från menstruation, huvudvärk, migrän eller tandvärk. Det är också ett läkemedel som kan hjälpa vid förkylning och feber som uppkommer från detta.

Vad Naproxen används mot

Naproxen finns i tablettform, som stolpiller eller som enterotabletter. Du som behöver en högre dos av Naproxen behöver få detta receptbelagt, lägre doser går att köpa utan recept.

Detta är en medicin som är till för dig som behöver minska lindrig smärta, eftersom ämnet i medicinen dämpar mot just detta. Det kan också minska din feber eftersom de påverkar den del av hjärnan som påverkar vår värme i kroppen.

Vanliga doser av Naproxen

Köp Naproxen när du har koll på hur stor dosering du ska ta. De vanligaste doserna för en vuxen människa ligger på 250 mg till 500 mg. Du som lider av reumatiska sjukdomar och som behöver äta medicinen för att minska svår smärta bör ta en dosering på 500 mg. Ska du äta en så stark dos bör du alltid ha rådfrågat din läkare innan.

Innan du använder Naproxen

Du som lider av astma ska inte äta Naproxen. Köp Naproxen när du vet att den faktiskt kan hjälpa dig och din kropp och vet du inte detta är det bäst att prata med din läkare innan dosering.

Kvinnor som försöker bli gravida bör undvika Naproxen eftersom medicinen kan minska fertiliteten. Eftersom medicinen påverkar dina njurar och din lever bör du också vara försiktig med läkemedlet.

När du inte bör äta Naproxen

Personer som lider av astma ska inte inte Naproxen, detsamma gäller personer som tidigare haft problem med hjärtsvikt eller om du haft hjärtattack. Prata alltid med din legitimerade läkare innan du börjar använda Naproxen.

Överdos

En överdosering av Naproxen kan medföra vissa problem. Några symtom vid överdosering är magont och yrsel, slöhet samt sus i öronen. Skulle du eller ditt barn råkat överdosera läkemedlet bör du ringa 112 direkt och därifrån få råd om hur du ska göra.

Skulle du dock råka ta en för hög dos av Naproxen en gång lär det inte vara alltför farligt för din kropp, men det är självklart alltid smart att få råd från läkare eller apotek.

Naproxen och biverkningar

Vid intag av Naproxen kan du känna av vissa biverkningar. Det är inte alla människor som känner av dessa biverkningar och allt beror på från fall till fall. Några av de vanligaste biverkningar är följande:

 • Illamående
 • Diarre
 • Magont
 • Ökad risk för magsår
 • Huvudvärk
 • Dåsighet
 • Svettningar
 • Hjärtklappning
 • Inflammationer
 • Hudutslag
 • Synpåverkan

Utöver dessa finns det en rad andra biverkningar du kan vara med om. Det är alltid viktigt att du tar rekommenderad dos. Äldre människor har lättare att känna av biverkningarna och bör därför vara extra försiktiga.

Utöver detta bör inte gravida eller personer som vill bli gravida ta Naproxen. Köp Naproxen bara när du har koll på vad för slags symtom som kan medföras i de sammanhang du tar medicinen.