Mirtazapin

Generell information om Mirtazapin

Mirtazapin är en medicin som är med i gruppen antidepressiva medel och kan hjälpa mot depression. Köp Mirtazapin bara när det är utskrivet från läkare. Detta är inte ett receptfritt läkemedel utan behöver bli utskrivet av en legitimerad läkare för att du ska kunna köpa det.

Vad Mirtazapin används mot

Detta är en medicin som ska hjälpa mot depression. För att läkemedlet ska börja visa sin effekt behöver du vänta några veckor och det kan ta upp till tre månader innan du känner av medicinens fulla effekt.

Medicinen fungerar genom att påverka noradrenalin och serotonin, vilket är två ämnen i hjärnan som påverkar hur bra vi mår. Personer som lider av depression har ofta problem med dessa ämnen och är således låga i personer som är depressiva.

Vanliga doser av Mirtazapin

Mirtazapin finns både i tablettform och som munsönderfallande tabletter. Det finns i doser på 15 mg, 30 mg och 45 mg. Köp Mirtazapin när du är helt säker på vilken dos som är bäst för dig. Denna rekommendation får du direkt av din läkare.

Eftersom det tar några månader innan du känner av effekten till fullo är det viktigt att du håller dig till din rekommenderade dos. Ta inte en högre dos även om du inte känner av några märkvärdiga effektiver innan detta, eller om dina symtom känns värre. Känner du att dosen behöver höjas bör du alltid prata med din läkare.

Innan du använder Mirtazapin

Du som lider av lågt blodtryck, fall av epilepsi, diabetes eller problem med kissblåsan bör du berätta detta för din läkare innan du börjar äta medicinen.

Köp Mirtazapin om du är helt säker på att du kan äta medicinen utan att den kan påverka andra läkemedel som du tar.

När du inte bör äta Mirtazapin

Du som äter andra mediciner (samt naturläkemedel) bör rådfråga med din läkare innan du börjar äta Mirtazapin. Detta eftersom det antidepressiva medlet kan påverka andra läkemedel, speciellt om de andra medicinerna är antidepressiva eller påverkar din hjärnas substanser.

Alkoholintag tillsammans med Mirtazapin bör undvikas. Det gäller även om du ska köra bil eller hantera maskiner då läkemedlet kan påverka din reaktionsförmåga samt bedömningsförmåga.

Överdos

Bipacksedeln bör alltid läsas igenom innan du börjar äta Mirtazapin, detta eftersom den kan påverka andra mediciner som du äter och det är alltid bra att vara på den säkra sidan. Skulle du missa en tablett är det bäst att ta den så snabbt som möjligt, men är det nära att ta nästa dags medicin bör du hoppa över den första. Du ska aldrig ta en dubbel dos bara för att du råkat missa den tidigare dosen.

Överdosering kan visa höga effekter av biverkningar som ökad frekvens av hjärtat (hjärtklappning) trötthet samt förvirring. Har du eller ditt barn fått i sig en för hög dos av Mirtazapin bör du ringa 112 direkt, för att där få rätt rådgivning om vad som bör göras.

Mirtazapin och biverkningar

Mirtazapin kan medföra rätt många biverkningar. Läs alltid bipacksedeln för att se exakt vilka biverkningar som kan uppkomma. Några av de vanligaste symtomen är:

  • Ökad aptit
  • Viktuppgång
  • Maniska känslor
  • Gulsot
  • Infektioner
  • Sömnighet
  • Dåsighet
  • Torr i munnen

Detta är relativt vanliga biverkningar som nästan alltid är märkbara. Det betyder dock inte att du som person känner av symtomen, då dem skiljer sig från person till person.

Skulle några av dessa symtom visa sig bör du ta kontakt med din läkare. Känns de allvarliga är det alltid bäst att ringa 112. Köp Mirtazapin när du har koll på biverkningarna så du iallafall har koll på vad som kan ske och vad som är vanligt eller inte.