Alvedon

Generell information om Alvedon

Alvedon är ett läkemedel som hjälper mot värk och feber. Läkemedlet finns i tablettform, som brustablett, oral lösning, suppositorium och som munsönderfallande tabletter.

Köp Alvedon för att minska låga smärttillstånd. Det kan handla om tandvärk, förkylning, smärtor från menstruation, led- och muskelvärk samt huvudvärk.

Läkemedlet går bra att använda om du lider av magsår, om din mage är känslig eller om du har en ökad blödningsbenägenhet. Barn och äldre människor kan äta Alvedon utan problem, men kontakta alltid din läkare om ditt barn är under 12 år eller om du är gravid.

Alvedon innehåller ämnet Paracetamol och äter du några andra läkemedel som har Paracetamol i sig bör du undvika Alvedon. Tala alltid med din läkare om du tar någon annan slags medicin med ämnet Paracetamol i sig.

Vad Alvedon används mot

Köp Alvedon när du behöver en smärtlindrande medicin. Alvedon går att köpa hos närmaste Apotek eller på matbutiker. Du behöver inte ett recept för att köpa detta läkemedel. Alvedon hjälper att ta bort lindriga smärtor. Tänk på att en högre dos inte hjälper om du har större smärtor. Ta istället kontakt med din läkare om Alvedon inte hjälper mot din smärta.

Vanliga doser av Alvedon

Det finns olika former av Alvedon och doserna skiljer sig beroende på vilken form du använder. Köp Alvedonsom passar just dig eller ditt barn. Den vanliga dosen för vuxna människor är en till två tabletter var fjärde till sjätte timma. Maxdosen är 8 tabletter per 24 timmar. Tänk på att högre doser av Alvedon medför högre risker för din lever.

Innan du använder Alvedon

Köp Alvedon när du inte äter några andra mediciner med Paracetamol i sig. Skulle du äta något läkemedel med Paracetamol i sig bör du ta kontakt med din läkare innan du ska använda medicinen. Alvedon ska inte ätas i samband med alkohol. Alvedon har en påverkan på vår lever och har du därför en leverskada bör du vända dig till något annat smärtstillande läkemedel.

När du inte bör äta Alvedon

Barn som är yngre än 3 år bör inte äta Alvedon överhuvudtaget.  Blanda inte Alvedon när du intagit alkohol och ta inte en högre dos än den rekommenderade dosen. Köp Alvedon när du har koll på hur andra läkemedel kan påverka medicinen.

Överdos

En överdos av Alvedon är farligt för din lever och kan leda till död. Ring 112 direkt om du eller ditt barn har fått i sig en överdos.

Alvedon och biverkningar

Det är alltid bra att veta vilka biverkningar som kan skapas av läkemedlet. Köp Alvedon när du har koll på dessa biverkningar. Alla personer som äter Alvedon behöver inte få dessa biverkningar men det kan ändå vara bra att ha koll på vilka som är möjliga att få.

 • Svullnad
 • Svårt att svälja
 • Svårt att andas
 • Nässelutslag och nässelfeber
 • Hudutslag
 • Leverpåverkan

Detta är sällsynta biverkningar och får du dessa, ring direkt till 112. Några andra sällsynta biverkningar är:

 • Slöhet
 • Förändringar i blodet
 • Trötthet
 • Blekhet
 • Infektioner och inflammationer
 • Biverkningar med njure

Det finns fler biverkningar och du kan läsa om detta i bipacksedeln som följer med när du köper Alvedon. Skulle du uppleva någon av dessa eller andra biverkningar, ta kontakt med läkare eller akut direkt.